lyriek marsmanplein

marsmanplein – haarlem

het betreft hier een bouwplan, bestaande uit 49 appartementen gelegen boven een kinderdagverblijf en een zgn. ‘zoed’ (zorg-onder-één-dak). het parkeren vindt plaats in een ondergrondse parkeerkelder waar zich tevens de bergingen van de appartementen bevinden.
29 mei 2010 gaat de verkoop van start.
het eerste concept voor dit plan dateert van begin 1998. het huidige ontwerp van het plan dateert uit 2001/2002.
de bouwvergunning is in 2005 verleend, maar de uitvoering van het plan heeft jaren stilgelegen als gevolg van de problemen met het verplaatsen van de jeu de boulesvereniging en de nieuwbouw van het kinderdagverblijf de springplank.
29 mei 2010 is de verkoop van start gegaan van het appartementencomplex ‘lyriek’, gelegen aan het marsmanplein te haarlem.
omdat de ontworpen maisonnettes niet verkocht werden, zijn deze gesplitst in kleinere startersappartementen, waardoor het totaal kwam op 59 appartementen gelegen boven een kinderdagverblijf en een zorgcentrum. het parkeren vindt plaats in een ondergrondse parkeerkelder waar zich tevens de bergingen van de appartementen bevinden.
dinsdag 14 december 2010 is door wethouder ewout cassee de 1e paal geslagen, waarmee de start van de bouw is ingeluid.
onder grote belangstelling van de kopers van de appartementen, de directie van kinderdagverblijf ‘het vosje’ en omwonenden vond deze feestelijke handeling plaats.
vrijdag 21 december 2012 werd de huisvesting voor het kinderdagverblijf ‘t vosje opgeleverd.
2 januari 2013 zijn de deuren opengaan om de kinderen in de nieuwe locatie te ontvangen.
in de loop van februari/maart zijn de bovengelegen woningen opgeleverd, en de meesten zijn inmiddels verkocht.
zaterdag 1 juni j.l. vond onder grote belangstelling de feestelijke opening plaats van ‘t vosje door wethouder ewout cassee van haarlem, die vertelde dat het niet zo heel vaak voorkomt dat hij in één ambtsperiode zowel de 1e paal slaat als de feestelijke opening verricht.
zaterdag 15 juni wordt de vestiging van ‘fysiotherapie haarlem-noord’ feestelijk geopend