laan van vlaanderen

laan van vlaanderen – amsterdam

het betreft hier een combinatie van wonen (koopwoningen), zorg en een kinderdagverblijf.

het project bestaat uit 2 gesloten bouwblokken, te weten een ‘zuid-‘ en een ‘noord blok’.

het zuid blok.

in het zuid blok is voor ‘ijlanden’, een organisatie die zorg en ondersteuning biedt aan kinderen, volwassenen en ouderen met een verstandelijk handicap in amsterdam en omstreken, een project ontwikkeld waar 63 mensen zijn komen te wonen.

de cliënten wonen in woongroepen en hebben dan individueel de beschikking over een eigen zit/slaapkamer van ongeveer 15 m2, en samen hebben ze de beschikking over een grote gemeenschappelijke ruimte.

voor cliënten die alleen kunnen wonen zijn studio’s gerealiseerd van 25 tot 35 m2 en voor mensen die met zijn tweeën wonen zijn er woningen van 40 tot 45 m2.

het zuid blok wordt verder afgemaakt met koopwoningen van het zgn. type ‘stads-rijenhuizen’ bestaande uit twee resp. drie bouwlagen.

het binnenterrein is bestemd voor privé-tuinen.

het noord blok.

in het noord blok is aan de zijde van de laan van vlaanderen een ‘kop-gebouw’ gemaakt, waarin het kinderdagverblijf ‘dimemo’ is gehuisvest.

het kinderdagverblijf bestaat uit acht groepsruimten voor baby’s, dreumesen, kleuters en naschoolse opvang, alsmede de nodige facilitaire ruimten.

voorts bevinden zich hier kantoorruimten, appartementen t.b.v. een begeleid-wonen project voor ijlanden en 5 penthouses voor de markt.

achter dit kopblok bevinden zich weer koopwoningen van het type ‘stads-rijenhuizen’.

deze woningen zijn gebouwd op een parkeersouterrain.

de woningen in het noord blok hebben in het souterrain hun eigen, afgesloten garage resp. berging.

vanuit deze garage kom je via de woonkeuken die met een vide in verbinding met de woonkamer staat, de woning binnen.

op het dak van de parkeergarage zijn privé-daktuinen gemaakt, die ook buiten de woning om bereikbaar zijn middels een achterpad.