Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/hanswagner.nl/httpdocs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854 golfclubhuis heemskerk – architektenburo hans wagner

golfclubhuis heemskerk

communicatieweg 18 – 1967 pr heemskerk

het clubhuis is gesitueerd aan de noordzijde van de nieuwe golfbaan in het natuurgebied ‘de noordenbuitendijken’.

door de ligging ten opzichte van de baan is het mogelijk om uitzicht te combineren met bezonning.

in het concept is gekozen voor een gebouw, gedeeltelijk bestaande uit twee bouwlagen met een gesloten wand aan de noordzijde en als contrast, een grote openheid in de richting van de golfbaan.

de secundaire en introverte programma-onderdelen zijn gesitueerd aan de gesloten kant; de glaswand aan de zuidzijde geeft het restaurant en met name de clubruimte op de verdieping volop uitzicht over de baan.

het dak bestaat uit een hellend en gebogen vlak, dat in één beweging zowel het deel van het gebouw in twee lagen als het deel in één laag overkapt en bovendien aan de zuidzijde de luifel vormt boven het terras van de clubruimte.

de functionele en ruimtelijke kern van het gebouw is de centrale hal.

in deze hoge ruimte bevinden zich de receptie, de toegang tot garderobe en toiletten, receptie en de hoofdtrap.

het restaurant is gesitueerd aan de westzijde van het gebouw en kan worden uitgebreid in de centrale hal. de keuken is voorzien van een diensttoegang en heeft een directe verbinding met de bar in de clubruimte.

de openslaande deuren in de zuidgevel geven de mogelijkheid om bij mooi weer gebruik te maken van het gedeeltelijk overdekte terras aan het water.

in 2005 is het clubhuis vergroot met facilitaire ruimten, een grotere clubruimte en keuken en een grotere golfshop.